"Ha szeretnél valamilyen lenni, akkor viselkedj úgy.mintha már olyan is lennél."

William James

 

Az ember azért dühös mert dühösen viselkedik.A szelíd, nyugodt viselkedés képes kioltani az emberben a haragot.Ha meg akarunk nyugodni,viselkedjünk nyugodtan.Ahogy a mosolygástól felvidulsz,és szerelmes leszel a másik szemében merüléstől,úgy a nyugalom is nyugodttá tesz.

 

A hipnózis egy több ezeréves múltra visszatekintő eszköz arra, hogy megváltoztassuk az életünket.
Egyetlen módszer sem képes ilyen gyorsan és hatékonyan eredményt elérni, mint a hipnózis. Az orvostudomány is egyre szélesebb körben alkalmazza hihetetlen hatékonysága miatt. Nagyon sok esetben szó szerint csodák történnek.

 Mi is ez a csodaszer valójában?

A hipnózis egy módosult tudatállapot, amelyben a páciens tökéletesen tisztában van azzal, hogy hol van, mi történik vele és mindenre emlékezni fog, amikor kijön ebből az állapotból.

Ebben a módosult tudatállapotban a tudat háttérbe vonul és fogékonyabb lesz a szuggessziókra, továbbá a tudattalanban lévő tartalmak hozzáférhetővé válnak, amelyekről azt hittük, hogy már rég elfelejtettük.

Hitek és tévhitek. Sajnos a színpadi hipnózis és a különböző show-k rossz hatással voltak az elterjedésében. Mindenki félt tőle, hogy olyanra használható, amire az egyén nem szeretné. De ez nem így van.

Bárkit lehet hipnotizálni, de csak ha akarja.
Mindenre emlékezni fog, ami a hipnózis alatt történik.
Hipnózisban a tudat éber és a páciens tud beszélni.
Mindig tudja, hogy hol van és mi történik vele és mindent hall.
Csak arra fókuszál, amit a hipnotizőr mond.
Semmi olyanra nem lehet rávenni, amit tudatosan nem tenne meg, mert működik a tudatos kontroll.
A hipnózis nem alvás.
A hipnózisban nem lehet benne maradni.

Alkalmazható mindenféle testi tünetek kezelésénél és lelki problémáknál.

A testi és lelki tüneteknél is mindig meg lehet találni a gyökér okot, ebben segít a hipnózis. Utána a régi torz tünetrendszerek helyett újakat tudunk bevinni, ami meg fogja változtatni az életet. Egy egészségesebb, boldogabb, sikeresebb életet tud megélni a páciens. Segítséget nyújthat:

alvászavarok, – függőségek, dohányzásról leszokás - fogyás, - pénzügyi sikerek, – depresszió, – önértékelési zavarok, – párkapcsolat, stb.

Mint módszer sajnos a hipnózis sem jó mindenre és mindenkinek. Ennek is vannak korlátai. A gyógyítás mindig személyiségfejlesztés is. Ha valaki lélek szinten nem akar gyógyulni, akkor nem tudunk segíteni. De ha maximálisan együtt tud és akar működni a terapeutával, valóban csodaszer lehet! A hipnózis önmagában is egy stressz oldó, pihentető, ellazító eszköz. Egy óra elteltével vidámabban, pihentebben érzi magát a páciens.