„Olvastam  valahol egy történetet egy gururól aki azt kérdezte a tanítványaitól, hogy miből tudják megmondani , hogy véget ért az éjszaka, és elkezdődött a nappal. A tanítványok mondtak mindenféle logikus választ, de  a guru nem volt elégedett egyikkel sem, majd végül azt mondta: „Akkor, ha egy embernek az arcába nézel, és felismered benne a testvéredet. Amíg erre képtelen vagy , mindegy, hogy áll a nap, számodra továbbra is éjszaka van…”

Gyermekkorom óta foglalkoztat  a titok, mely körüllengi a pszichológiát, hipnózist.


Sikeresen elvégeztem két hipnózis tanfolyamot, az NGH(National Guild of Hypnotists) majd később az IHA-t(International Hypnosis Association). Mindkettő nemzetközileg,  magasan elismert szervezet. Viszont valamiért  űr maradt bennem, úgy éreztem valami még hiányzik, hogy terápiával foglalkozzam. Ezt a hiányt kezdte el betölteni a Pszichoszomatikus Hipnoterapeuta tanfolyam az AIA(American International Association of Hypnosis) és az IAPH(International Academy of Psychosomatic Hypnotherapy) szervezésében.

 Ahogy elkezdtünk foglalkozni a szomatikával ez az űr eltűnt, hiszen ezen a tanfolyamon egy teljesen más, a megszokott gondolkodástól eltérő életfilozófiát ismerhettünk meg. Egy olyan gondolkodás módot tanulhattunk meg, amelynek segítségével képesek leszünk látni önmagunkat és a másikat. Nem  a klienst, pácienst hanem az embert.

 

Oklevelek. képesítések